miele-logo

Miele este compania numărul unu în producția de echipamente electrocasnice premium la nivel mondial.

Fondată în 1899, compania Miele a fost de la bun început o afacere de familie, aparținând familiilor Miele şi Zinkann – aflate astăzi la a patra generație. Filosofia companiei – “Immer Besser” (“Mereu mai bine”) – se reflectă în toate produsele Miele, prin pasiunea investită

Astfel, Miele a devenit cel mai mare producător independent de echipamente electrocasnice din lume, cu peste 17.700 de angajați, prezent în 47 de țări prin subsidiarele proprii de vânzări. În anul financiar 2014/2015 a obținut vânzări în valoare totală de 3,5 de miliarde de euro.

Gama de produse Miele include: aspiratoare, echipamente de întreținere a rufelor; mașini de spălat vase, plite, seturi combi, hote de aragaz, cuptoare, cuptoare cu aburi, cuptoare cu microunde, cafetiere, echipamente frigorifice, răcitoare de vinuri. În plus, gama Miele Professional (divizia de echipamente comerciale) oferă sisteme de întreținere a rufelor și mașini de spălat vase pentru uz profesional, dar și aparatură pentru sterilizarea instrumentelor medicale şi de laborator. În 2007, Miele Appliances SRL și-a deschis porțile și în România, una dintre principalele țări din Europa de Sud-Est care proiectează o perspectivă nouă asupra afacerilor Miele la nivel global.