PlayStation

playstation-logo-white-blue-1280

Sony Interactive Entertainment LLC (SIE)

Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) și Sony Network Entertainment International LLC (SNEI) au fuzionat în ianuarie 2016 și au format Sony Interactive Entertainment LLC (SIE). Astfel, noua companie se ocupă cu distribuția, marketingul și vânzarea sistemului de divertisment PlayStation®4 (PS4®), sistemului de divertisment  PlayStation®3 și a sistemului de divertisment portabil PlayStation®Vita (PS Vita).

PlayStation®4 redefinește modul în care utilizatorii se implică în joc și folosesc conținutul online oferind o experiență grafică imersivă, viteză, interacțiune personalizată și opțiuni avansate de relaționare socială. PlayStation™Network, care include PlayStation®Store și oferă experiențe unice de gaming online pentru utilizatorii Playstation. PS3® este un sistem avansat de divertisment care integrează motorul performant Cell Broadband Engine și procesoare RSX. PS Vita este un sistem de divertisment portabil care oferă combinație între jocuri avansate și conectivitate socială.

PlayStation™Now, un serviciu de streaming care combină tehnologiile cloud, le permite utilizatorilor să acceseze instant o serie largă de jocuri PS3 pe numeroase dispozitive conectate la Internet pe care le folosesc zilnic. SIE se ocupă și de viziune, strategie și servicii în rețea, în cadrul Sony Group, oferind consumatorilor experiențe inedite de divertisment prin intermediul varietății de dispozitive. . SIE va avea sediul în San Mateo, California, cu filiale în Tokyo și Londra, începând cu 1 aprilie 2016.